Juhlapäivä

Tänään on juhlapäivä: Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestöllä Patinalla on 50-vuotisjuhlat ja niitä edeltävässä cocktail-tilaisuudessa julkaistaan kirjoittamani historiateos Rommista Tommyyn. Patinan historia 1963–2013. Kyseisen kirjan vaiheet ovat olleet tässä blogissa runsaasti esillä viime vuonna. Olen muun muassa pohtinut gadamerilaisia ennakkoluuloja, konteksteja, Facebookia ja muistitietoa sekä järjestöhistorian tieteellisyyttä.

Rommista Tommyyn

Patinan historiateostyöryhmän panos kirjan valmistumisessa on ollut suuri. Arkiston järjestäminen, kuvatoimittaminen, kunniajäsen- ja hallituslistojen laatiminen sekä käsikirjoituksen kommentoiminen on ollut ryhmän vastuulla. Myös teoksen nimi syntyi kollektiivisen ideoinnin kautta. Kuten asiaan kuuluu, välillä on ollut kiirettä ja painetta, mutta olemme myös muistaneet iloita erilaisista välietapeista: käsikirjoituksen valmistumisesta lokakuussa, teoksen painoon lähettämisestä helmikuussa ja vihdoin viime viikolla valmiin kirjan saapumisesta.

Nyt historiantutkimuksellinen angsti on lopullisesti selätetty, kun kirja on saatu painosta. Ulkoasuun on oltu tyytyväisiä ja kirjan on jopa sanottu olevan kuin kaunis konvehti. Rohkenen toivoa, että lukijat eivät löydä kovin paljon silkkoa sisältä. Johdannossa olenkin luvannut tarinan olevan toden näköinen, kuten sanotaan.

Tänään on hyvä päivä: mahtavat juhlat edessä ja onnistunut projekti takana!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s