Haaste: Kansankynttiläksi 2013?

En ole kirjabloggaaja, mutta törmäsin sen verran kutkuttavaan lukuhaasteeseen, että olen ajatellut osallistua Kansankynttiläin kokoontumisajoihin vuonna 2013. Bongasin haasteen Mitenköhän tässä kaikessa käy -nimisestä blogista.

Kansankynttiläin kooontumisajoissa ideana on lukea tietokirjoja 20 eri kategoriasta. Mitä enemmän kirjoja lukee ja mitä useampia kategorioita ne kattavat, sitä paremman tason haasteen suorittaja saavuttaa. Alimmalle, sytkäri-tasolle, vaaditaan kolme kirjaa ja kaksi kategoriaa. Kansankynttilä-idea on jo itsessään makoisa, mutta se antaa vauhtia ja potkua tutustua myös itselle vieraisiin ja uusiin aihepiireihin. Kyllä tiedon intressini on sen verran laaja, että tämä tulee sujumaan…

Joulunpyhinä katsoin aivan lapsellisen innostuneena BBC:n Aurinkokuntamme seitsemän ihmettä -dokumenttisarjaa. Avaruus on aina ollut mielestäni kiehtova, mutta en kuitenkaan tiedä siitä kovin paljon. Kansankynttilän urallani pyhitän varmasti yhden kirjan avaruusaiheelle. Toinenkin kategoria on jo katsottuna: talouskirjana aion lukea Sixten Korkmanin Talous ja utopia -teoksen, josta tulen kirjoittaman myös arvion keväällä ilmestyvään Hybris-lehteen.

Haasteen kategorioihin kuuluu toki myös historia sekä elämäkerrat ja muistelmat. Olen päättänyt, että ”työasioissa” luetut kirjat eivät lukuhaasteeseen sotkeudu, mutta ehkä en kuitenkaan laita näitäkään kategorioita aivan pannaan. Saatan päästää niihin liittyviä kirjoja seulan läpi, mikäli aiheet ovat tarpeeksi kaukana omasta tutkimusaiheestani eli voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että ne ovat huvin eivätkä työn vuoksi luettuja. Saapa nähdä, kuinka ensimmäisen haasteen kanssa käy. Odotan mielenkiinnolla sitä, että pääsen seuraamaan muiden luku-urakkaa ja toivon, että bongaan myös hyviä vinkkejä mielenkiintoisista tietokirjoista!

Kirjabloggaajien lukuhaasteet koskevat useimmiten romaaneja, ja nyt kun olen avaamassa mahdollisuutta haasteisiin osallistumiselle tietokirjojen kautta, aloin hiukan harkita myös erään Ofelian blogista bongaamaani 1800-luvun kirjallisuutta koskevaa haastetta. Ei varmaankaan olisi pahitteeksi lukea oman tutkimukseni aikakaudella julkaistua kaunokirjallisuutta, vaikkapa sitten haasteen vauhdittamana?

Advertisement

2 ajatusta artikkelista “Haaste: Kansankynttiläksi 2013?

  1. Paluuviite: Sixten ja sivistys | Hermeneuttinen karuselli

  2. Paluuviite: Naispoliitikkojen kokemuksia: Keitäs tyttö kahvia | Hermeneuttinen karuselli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s